9x leuke accommodaties op Ameland waar honden welkom zijn - Woef Welkom (2024)

Samen het prachtige Waddeneiland Ameland verkennen? Lange strandwandelingen maken, neerploffen bij een strandtent en thuiskomen in een leuke, hondvriendelijke accommodatie? Wij hebben de meest leuke accommodaties op Ameland waar honden welkom zijn op een rijtje gezet. Je hoeft alleen nog maar te kiezen.

Onderwerpen

Landal Ameland State

Bos, duinen, strand en kwelders, dat is de natuur van Ameland. Te midden van dit natuurschoon ligt Landal Ameland State, een appartementencomplex waar je met je hond kunt verblijven. En het strand is slechts 100 meter lopen! Met een beetje geluk zie je nog een kolonie zeehonden, want die zwemmen volop in de Waddenzee. Klik hier voor meer informatie en om te boeken.

De Berkenhof Aparthotel

De Berkenhof Aparthotel ziet eruit als een groot houten huis uit Scandinavië. Een plaatje! Gelegen in het plaatsje Nes. Alle accommodaties beschikken over een zit- en eethoek en een compleet ingerichte keuken en badkamer. Honden zijn welkom in de suite met terras op de begane grond. Klik hier voor aanbiedingen en het boeken van deze accommodatie. Vermeld bij de boeking dat je een hond meeneemt.

9x leuke accommodaties op Ameland waar honden welkom zijn - Woef Welkom (2)

Natuurhuisje in Hollum

Voor 6 personen en 1 hond is dit een heerlijk vakantiehuis. Geheel vrijstaand aan een duinpad. Rondomhet huis zijn duinen en voor het huis begint het Hollumer bos. Overal waar je kijkt zie je de natuur! Vanuit het kingsize bed heb je geweldig uitzicht op devuurtoren.Klik hier voor meer informatie en om te boeken.


Roompot Ameland

Bij Roompot Ameland kom je helemaal tot rust. Lekker op je eigen veranda met een drankje. Hier ben je even helemaal weg van alles. Als je gaat staan zie je de rood-witte vuurtoren, die ’s avonds over het eiland schijnt. Wat eten we vandaag? Je hoeft er niet eens het park voor af. Voor een lekkere lunch of diner loop je naar de gezellige brasserie. Of je haalt een pizza of burger bij de take away. Je comfortabele lodge, waarin de hond welkom is, is van alle gemakken voorzien. Klik hier voor meer informatie en om te boeken.


Appartement Ut & Thus

Een volledig appartement van 60 m2 met eigen kookgelegenheid, een spa en een zonneterras. Geschikt voor vijf personen in twee slaapkamers. Hier heb je echt het gevoel dat je woont op Ameland. Klik hier voor aanbiedingen en het boeken van deze accommodatie. Vermeld bij de boeking dat je een hond meeneemt.

9x leuke accommodaties op Ameland waar honden welkom zijn - Woef Welkom (5)


Natuurhuisje in Nes

Zin in een beetje luxe met 4 personen en maximaal 2 honden? Op het kleine Resort Nesserduinen kun je terecht in dit supermooie natuurhuisje met hottub in de tuin. Het is gelegen in een stiltegebied waar je alleen de geluiden van de natuur hoort. Het strand ligt op korte loopafstand. Dit wil je! Klik hier voor meer informatie en om te boeken. Is het huisje bezet op de data die jij wenst? Bekijk dan ook de 4 andere huisjes die hier beschikbaar zijn:
klik hier
klik hier
klik hier
klik hier

Wijnberg Appartementen

Hier heb je keuze uit twee mooie4-persoonsappartementen op het prachtige Ameland. De appartementen liggen aan de westkant vanAmelandin het idyllische maar levendige dorpje Hollum. Bezienswaardigheden en diverse horecagelegenheden bevinden zich op loopafstand van de appartementen. Klik hier voor aanbiedingen en het boeken van deze accommodatie. Vermeld bij de boeking dat je een hond meeneemt.

9x leuke accommodaties op Ameland waar honden welkom zijn - Woef Welkom (8)

Roompot Boomhiemke

Gelegen op misschien wel het mooiste stukje van dit Waddeneiland ligt Vakantiepark Boomhiemke, een modern familiepark waar het voor zowel jong en oud eindeloos genieten is. Zelf kom je helemaal tot rust in de heerlijke sauna in je wellness huisje, maar je kunt ook nog naar de spa’s en stoombaden. Nooit meer naar huis. Klik hier voor meer informatie en om te boeken.

Natuurhuisje in Buren

Op een prachtige plek in de duinen ligt dit vrijstaande karakteristieke Amelandse natuurhuisje. Vanaf hethuis loop jein een paar minuten naar het strand en de zee. Of naar de bossen en het natuurgebied De Vleijen. De grote tuin biedt veel privacy (met eigen terrein van 1800 m²). Het huis is sfeervol en modern ingericht en geschikt voor 6 personen en 2 honden. Klik hier voor meer informatie en om te boeken.

Met de hond naar Ameland

Wil je voordat je een verblijf uitzoekt voor jou en je trouwe viervoeter meer weten over hoe het is om met de hond naar Ameland te gaan? Hieronder hebben wij de meest belangrijke zaken op een rijtje gezet.

Mag de hond los op Ameland?

Honden zijn van harte welkom op Ameland. Wel is het goed om te weten, dat er uit respect voor de natuur, een aantal regels zijn. VVV Ameland meldt het volgende: “Op het Groene Strand bij Ballum en op de strandovergangen met de badstranden dienen honden aangelijnd te zijn. Op de overige stranden mogen honden onder appèl loslopen.

Buiten de stranden (excl. strandovergangen en het Groene Strand) zijn er ook zijn drie losloopgebieden aangewezen:

  • bij het Kwekerijbos in Nes
  • bij vakantiepark Koudenburg in Hollum
  • bij camping Roosdunen in Ballum

Op de rest van het eiland, dus in de bossen, duinen, langs het wad, in de dorpen, in begrazingsgebieden etc. dienen honden altijd aangelijnd te zijn. Wil je meer informatie over het wandelen met honden of wil je weten waar de losloopgebieden op Ameland zijn, bekijk dan dezeinformatiefolder,kijk op bijgevoegde kaart of kom langs in de winkel van VVV Ameland, want wij helpen je graag.”

Hoe reis je met de hond naar Ameland?

Vanuit Holwerd stap je samen op een boot van Wagenborg Passagiersdiensten. De overtochten met de reguliere boot duren ongeveer 50 minuten. Je hond is welkom, maar heeft wel een eigen vervoersticket nodig. Die koop je online of bij de ticketautomaat in de terminal. Wil je je auto meenemen naar Ameland? Dan moet je een plaats op de boot reserveren voor je auto.

Met de Fostaborg (sneldienst) ben je al in 20 minuten aan de overkant. Ook op deze boot is je hond welkom. Voor passagiers geldt dat er een toeslagticket gekocht dient te worden (bovenop het reguliere ticket voor de reguliere boot). Voor je hond hoeft géén toeslagticket voor de sneldienst gekocht te worden. Wel is een veerdienstticket voor de hond nodig.

Lees ook:
wellnesshuisjes aan zee met de hond
leuke accommodaties op Terschelling waar honden welkom zijn
de leukste vakantieparken aan de kust waar honden welkom zijn
hond mee naar Texel: al onze tips
vakantieparken op Texel waar honden welkom zijn

Disclaimer: De beelden in dit artikel zijn van de genoemde accommodaties. In dit artikel staan affiliate links. Het aanklikken hiervan kost jou niks, maar maakt het voor ons mogelijk om Woef Welkom te laten groeien en jou van reisinspiratie te kunnen blijven voorzien. Wij ontvangen namelijk een kleine commissie als je via zo’n link een boeking maakt/aankoop doet.

9x leuke accommodaties op Ameland waar honden welkom zijn - Woef Welkom (12)

Woef Welkom

Hi, welkom op de site. Woef Welkom is een website waar sinds 2018 al onze (Nathalie & Jasper) eropuit met de hond in Nederland en Europa tips, gebundeld op één plek verschijnen. Vol leuke adresjes om met je hond te overnachten, samen te wandelen, handige tips en méér. Vaak getest door onze hond Neo.

9x leuke accommodaties op Ameland waar honden welkom zijn - Woef Welkom (2024)
Top Articles
The 3 Safest Mutual Funds to Buy Now
Bear market vs bull market: When should you invest?
Public Opinion Obituaries Chambersburg Pa
Part time Jobs in El Paso; Texas that pay $15, $25, $30, $40, $50, $60 an hour online
Paris 2024: Kellie Harrington has 'no more mountains' as double Olympic champion retires
Horoscopes and Astrology by Yasmin Boland - Yahoo Lifestyle
Acts 16 Nkjv
Poplar | Genus, Description, Major Species, & Facts
Optum Medicare Support
Jasmine
Craigslist Jobs Phoenix
Keurig Refillable Pods Walmart
Voyeuragency
Bahsid Mclean Uncensored Photo
Icommerce Agent
Violent Night Showtimes Near Amc Fashion Valley 18
R Cwbt
The Grand Canyon main water line has broken dozens of times. Why is it getting a major fix only now?
Grayling Purnell Net Worth
Gayla Glenn Harris County Texas Update
Sulfur - Element information, properties and uses
Orange Pill 44 291
SuperPay.Me Review 2023 | Legitimate and user-friendly
Pocono Recird Obits
Prot Pally Wrath Pre Patch
Trivago Myrtle Beach Hotels
Kentuky Fried Chicken Near Me
How To Find Free Stuff On Craigslist San Diego | Tips, Popular Items, Safety Precautions | RoamBliss
January 8 Jesus Calling
Die 8 Rollen einer Führungskraft
Farm Equipment Innovations
Danielle Moodie-Mills Net Worth
The Goonies Showtimes Near Marcus Rosemount Cinema
Where to eat: the 50 best restaurants in Freiburg im Breisgau
Funky Town Gore Cartel Video
Why comparing against exchange rates from Google is wrong
What does wym mean?
O'reilly's Wrens Georgia
Cbs Trade Value Chart Week 10
Composite Function Calculator + Online Solver With Free Steps
Craigslist Ludington Michigan
Vitals, jeden Tag besser | Vitals Nahrungsergänzungsmittel
Snohomish Hairmasters
Priscilla 2023 Showtimes Near Consolidated Theatres Ward With Titan Luxe
Mcgiftcardmall.con
888-822-3743
Weather In Allentown-Bethlehem-Easton Metropolitan Area 10 Days
Dr Mayy Deadrick Paradise Valley
Truck Works Dothan Alabama
Zeeks Pizza Calories
Aloha Kitchen Florence Menu
Erica Mena Net Worth Forbes
Latest Posts
Article information

Author: Golda Nolan II

Last Updated:

Views: 5795

Rating: 4.8 / 5 (58 voted)

Reviews: 89% of readers found this page helpful

Author information

Name: Golda Nolan II

Birthday: 1998-05-14

Address: Suite 369 9754 Roberts Pines, West Benitaburgh, NM 69180-7958

Phone: +522993866487

Job: Sales Executive

Hobby: Worldbuilding, Shopping, Quilting, Cooking, Homebrewing, Leather crafting, Pet

Introduction: My name is Golda Nolan II, I am a thoughtful, clever, cute, jolly, brave, powerful, splendid person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.