Met de wereldkampioen als locomotief: Mathieu van der Poel piloteert ploegmaat Jasper Philipsen naar sprintzege | sporza (2024)

Renewi Tour

Etappe 4

Wegwedstrijd

178.5

km

11:39 Oostburg

-

15:16 Aalter

Jasper Philipsen

einde

  1. 30

  2. 60

  3. 90

  4. 120

  5. 150

  6. 178.5

    Geen 3 op 3 voor Jonathan Milan in de Renewi Tour: de 4e etappe is een prooi geworden voor Jasper Philipsen. Wereldkampioen Mathieu van der Poel loodste zijn ploegmaat naar een eenvoudige zege, in de sprint van een peloton dat door een late valpartij flink uitgedund werd.

    Met de wereldkampioen als locomotief: Mathieu van der Poel piloteert ploegmaat Jasper Philipsen naar sprintzege | sporza (1)

    De 4e rit van de Renewi Tour in een notendop

    1. winnaar van de dag

      Ook al liet Jasper Philipsen vooraf uitschijnen dat hij niet bezig was met de concurrentie van Milan, deze overwinning zal toch deugd doen voor de Vlam van Ham. Met een sprint uit het boekje zette hij even de puntjes op de i.

    2. statistiek

      Nieuwe mijlpaal voor Philipsen: 50 keer mocht hij nu al het zegegebaar maken in zijn profcarrière, zijn 8e van het seizoen. Daarmee is hij bij uitstek dé veelwinnaar van Alpecin-Deceuninck.

    3. morgen

      Zondag staat de koninginnenrit op het programma: de rit richting Geraardsbergen is met zijn 202 kilometer niet alleen de langste, maar ook de lastigste: onder andere de Muur staat op het menu. Spektakel verzekerd.

    De sprinters in deze Renewi Tourblijven in de hoek zitten waar de klappen vallen.

    Nadat eerder al Kooij, Groenewegen en Merlier moesten opkrassen, stapten vandaag ook Sam Bennetten Fabio Jakobsenaf.

    Beide heren beleven voorlopig een snertseizoen, het zal even herbronnen zijn.

    Koers dan. De vlakke wegen kondigden een nieuwe sprintersetappe aan, al kon de wind even voor spelbreker spelen.

    Wereldkampioen Mathieu van der Poelamuseerde zich in Zeeuws-Vlaanderen en snokte het peloton in waaiers.

    Zijn pret was wel maar van korte duur, op 100 kilometer van de meet was de rust in het pak wedergekeerd.

    Met de wereldkampioen als locomotief: Mathieu van der Poel piloteert ploegmaat Jasper Philipsen naar sprintzege | sporza (2)

    Massale valpartij zorgt voor ontregelde sprint

    Op het moment van de samensmelting wilden 6 hardrijders het peloton een hak zetten door meteen opnieuw weg te springen.

    Bert Van Lerberghe, Dries De Bondten co haalden het onderste uit de kan, maar ook zij wisten al snel dat ze ten dode opgeschreven waren.

    Ook een late uitval van die laatste bracht geen zoden meer aan de dijk, op 10 kilometer van de meet werd de laatste rode loper voor de sprinters uitgerold.

    Al was er van stress voornamelijk geen sprake: ook op 3.000 meter van de finishboog was er nog ruimte voor praatjes en grapjes.

    Op de Europalaan ontplofte de boel dan toch, in negatieve zin.Onder de rode vod werd het pak opgeschrikt door een lelijke valpartij, in het midden ging een renner plots tegen de grond.

    De ravage was groot, kan niet anders aan snelheden van 65 km/h natuurlijk.

    Met de wereldkampioen als locomotief: Mathieu van der Poel piloteert ploegmaat Jasper Philipsen naar sprintzege | sporza (3)

    Philipsen pakt ouderwets uit

    De zee ging even open, het sein voor meesterknecht Van der Poel om zijn gashendel open te draaien.

    Jasper Philipsen zat perfect in zijn wiel, grote rivaal Jonathan Milanleek nooit echt zijn motor in gang te krijgen. De Belg kon als eerste aan de sprint beginnen, nog maar eens blijkt dat hij dan op zijn best is.

    Eerste achtervolgers Christophe Laporteen Arnaud De Liekwamen geen meter dichter, de Vlam van Ham won met duidelijke overmacht.

    Slokop Milan moest tevreden zijn met een 8e plek, leider Alec Segaertkwam nooit in de problemen en mag morgen zijn trui met man en macht proberen te verdedigen.

    In de Vlaamse Ardennen wordt dat geen sinecure. Titelverdediger Tim Wellensligt net als Van der Poel op vinkenslag om deze Renewi Tour binnen te hengelen.

    Jasper Philipsen: "Het was nerveus vandaag"

    Met de wereldkampioen als locomotief: Mathieu van der Poel piloteert ploegmaat Jasper Philipsen naar sprintzege | sporza (4)

    Jasper Philipsen: "Het is heel leuk om hier vandaag te winnen, dat was toch het doel deze week. Dat verdiende onze ploeg wel. In de vorige ritten heb ik ook mijn sprint kunnen rijden, maar werd ik gewoon geklopt door een heel sterke Jonathan Milan. Vandaag was het een vrij technische finale, met een laatste bocht op 450 meter van de finish. Als ik dan nog Mathieu voor mij heb die zijn kracht kan gebruiken, dan weet ik dat het sowieso moeilijk is om ons te kloppen."

    "Het was wel een vrij nerveuze dag. Ik denk dat we gemiddeld bijna 50 km/u reden. In de laatste kilometers was het à bloc in het peloton om iedereen in positie te houden. Wie daar zat, zat daar goed. Ik hoop wel dat iedereen van die valpartij oké is."

    "Het klassem*nt? Ik denk dat we nog met 3 vrij kort in het klassem*nt staan. Het zal sowieso een lastige dag worden, met warme temperaturen ook. Ik verwacht wel tijdsverschillen morgen."

    Uitslag Rit 4

    naamresultaatploeg
    1

    Met de wereldkampioen als locomotief: Mathieu van der Poel piloteert ploegmaat Jasper Philipsen naar sprintzege | sporza (5)

    Jasper Philipsen

    3:37:08

    Met de wereldkampioen als locomotief: Mathieu van der Poel piloteert ploegmaat Jasper Philipsen naar sprintzege | sporza (6)

    Alpecin - DeceuninckADC

    2

    Met de wereldkampioen als locomotief: Mathieu van der Poel piloteert ploegmaat Jasper Philipsen naar sprintzege | sporza (7)

    Christophe Laporte

    +0

    Met de wereldkampioen als locomotief: Mathieu van der Poel piloteert ploegmaat Jasper Philipsen naar sprintzege | sporza (8)

    Team Visma - Lease a BikeTVL

    3

    Met de wereldkampioen als locomotief: Mathieu van der Poel piloteert ploegmaat Jasper Philipsen naar sprintzege | sporza (9)

    Arnaud De Lie

    +0

    Met de wereldkampioen als locomotief: Mathieu van der Poel piloteert ploegmaat Jasper Philipsen naar sprintzege | sporza (10)

    Lotto - DstnyLTD

    4

    Met de wereldkampioen als locomotief: Mathieu van der Poel piloteert ploegmaat Jasper Philipsen naar sprintzege | sporza (11)

    Paul Penhoët

    +0

    Met de wereldkampioen als locomotief: Mathieu van der Poel piloteert ploegmaat Jasper Philipsen naar sprintzege | sporza (12)

    Groupama - FDJGFC

    5

    Met de wereldkampioen als locomotief: Mathieu van der Poel piloteert ploegmaat Jasper Philipsen naar sprintzege | sporza (13)

    Bram Welten

    +0

    Met de wereldkampioen als locomotief: Mathieu van der Poel piloteert ploegmaat Jasper Philipsen naar sprintzege | sporza (14)

    Team dsm-firmenich - PostNLDFP

    6

    Met de wereldkampioen als locomotief: Mathieu van der Poel piloteert ploegmaat Jasper Philipsen naar sprintzege | sporza (15)

    Phil Bauhaus

    +0

    Met de wereldkampioen als locomotief: Mathieu van der Poel piloteert ploegmaat Jasper Philipsen naar sprintzege | sporza (16)

    Bahrain VictoriousTBV

    7

    Met de wereldkampioen als locomotief: Mathieu van der Poel piloteert ploegmaat Jasper Philipsen naar sprintzege | sporza (17)

    Matteo Trentin

    +0

    Met de wereldkampioen als locomotief: Mathieu van der Poel piloteert ploegmaat Jasper Philipsen naar sprintzege | sporza (18)

    Tudor Pro Cycling TeamTUD

    8

    Met de wereldkampioen als locomotief: Mathieu van der Poel piloteert ploegmaat Jasper Philipsen naar sprintzege | sporza (19)

    Jonathan Milan

    +0

    Met de wereldkampioen als locomotief: Mathieu van der Poel piloteert ploegmaat Jasper Philipsen naar sprintzege | sporza (20)

    Lidl - TrekLTK

    9

    Met de wereldkampioen als locomotief: Mathieu van der Poel piloteert ploegmaat Jasper Philipsen naar sprintzege | sporza (21)

    Milan Fretin

    +0

    Met de wereldkampioen als locomotief: Mathieu van der Poel piloteert ploegmaat Jasper Philipsen naar sprintzege | sporza (22)

    CofidisCOF

    10

    Met de wereldkampioen als locomotief: Mathieu van der Poel piloteert ploegmaat Jasper Philipsen naar sprintzege | sporza (23)

    Sebastián Molano

    +0

    Met de wereldkampioen als locomotief: Mathieu van der Poel piloteert ploegmaat Jasper Philipsen naar sprintzege | sporza (24)

    UAE Team EmiratesUAD

    naamresultaatploeg
    1

    Met de wereldkampioen als locomotief: Mathieu van der Poel piloteert ploegmaat Jasper Philipsen naar sprintzege | sporza (25)

    Alec Segaert

    11:32:25

    Met de wereldkampioen als locomotief: Mathieu van der Poel piloteert ploegmaat Jasper Philipsen naar sprintzege | sporza (26)

    Lotto - DstnyLTD

    2

    Met de wereldkampioen als locomotief: Mathieu van der Poel piloteert ploegmaat Jasper Philipsen naar sprintzege | sporza (27)

    Magnus Sheffield

    +7

    Met de wereldkampioen als locomotief: Mathieu van der Poel piloteert ploegmaat Jasper Philipsen naar sprintzege | sporza (28)

    INEOS GrenadiersIGD

    3

    Met de wereldkampioen als locomotief: Mathieu van der Poel piloteert ploegmaat Jasper Philipsen naar sprintzege | sporza (29)

    Tobias Foss

    +11

    Met de wereldkampioen als locomotief: Mathieu van der Poel piloteert ploegmaat Jasper Philipsen naar sprintzege | sporza (30)

    INEOS GrenadiersIGD

    4

    Met de wereldkampioen als locomotief: Mathieu van der Poel piloteert ploegmaat Jasper Philipsen naar sprintzege | sporza (31)

    Tim Wellens

    +16

    Met de wereldkampioen als locomotief: Mathieu van der Poel piloteert ploegmaat Jasper Philipsen naar sprintzege | sporza (32)

    UAE Team EmiratesUAD

    5

    Met de wereldkampioen als locomotief: Mathieu van der Poel piloteert ploegmaat Jasper Philipsen naar sprintzege | sporza (33)

    Christophe Laporte

    +17

    Met de wereldkampioen als locomotief: Mathieu van der Poel piloteert ploegmaat Jasper Philipsen naar sprintzege | sporza (34)

    Team Visma - Lease a BikeTVL

    6

    Met de wereldkampioen als locomotief: Mathieu van der Poel piloteert ploegmaat Jasper Philipsen naar sprintzege | sporza (35)

    Jasper Philipsen

    +21

    Met de wereldkampioen als locomotief: Mathieu van der Poel piloteert ploegmaat Jasper Philipsen naar sprintzege | sporza (36)

    Alpecin - DeceuninckADC

    7

    Met de wereldkampioen als locomotief: Mathieu van der Poel piloteert ploegmaat Jasper Philipsen naar sprintzege | sporza (37)

    Ben Turner

    +22

    Met de wereldkampioen als locomotief: Mathieu van der Poel piloteert ploegmaat Jasper Philipsen naar sprintzege | sporza (38)

    INEOS GrenadiersIGD

    8

    Met de wereldkampioen als locomotief: Mathieu van der Poel piloteert ploegmaat Jasper Philipsen naar sprintzege | sporza (39)

    Jonathan Milan

    +23

    Met de wereldkampioen als locomotief: Mathieu van der Poel piloteert ploegmaat Jasper Philipsen naar sprintzege | sporza (40)

    Lidl - TrekLTK

    9

    Met de wereldkampioen als locomotief: Mathieu van der Poel piloteert ploegmaat Jasper Philipsen naar sprintzege | sporza (41)

    Max Schachmann

    +27

    Met de wereldkampioen als locomotief: Mathieu van der Poel piloteert ploegmaat Jasper Philipsen naar sprintzege | sporza (42)

    Red Bull - BORA - hansgroheRBH

    10

    Met de wereldkampioen als locomotief: Mathieu van der Poel piloteert ploegmaat Jasper Philipsen naar sprintzege | sporza (43)

    Alberto Bettiol

    +28

    Met de wereldkampioen als locomotief: Mathieu van der Poel piloteert ploegmaat Jasper Philipsen naar sprintzege | sporza (44)

    Astana - Qazaqstan TeamAST

    Fase per faselaatste update: 3 dagen geleden

    15:17

    Veel renners tegen de grond in slotkilometer

    De ravage na de valpartij is groot. Démare en Cosnefroy zijn de belangrijkste slachtoffers, de Franse heren bollen op enkele minuten binnen van winnaar Philipsen. Dit wordt wonden likken voor veel renners.

    15:16

    Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (

    𝕏

    ). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

    15:15

    Philipsen heeft zijn zege beet!

    De Vlam van Ham pakt zijn revanche op Jonathan Milan. Van der Poel levert perfect werk af voor zijn kopman, die als eerste aan de sprint kan beginnen.

    Dan is onze landgenoot op zijn best: Christophe Laporte en Arnaud De Lie zien zijn achterwiel alleen maar verder wegsnellen. Een serieuze opsteker richting het EK op 15 september voor de Belg.

    15:15

    Van der Poel trekt aan voor Philipsen.

    15:15

    Laatste kilometer

    Ai ai ai! Een lelijke val net onder de rode vod. Alle grote sprinters bleven rechtop.

    15:14

    De Buyst zoekt De Lie, de Belgische kampioen heeft zich laten wegdrummen.

    15:14

    Dan toch: de hel barst los! Alpecin-Deceuninck en Team Visma-Lease a Bike starten een nek-aan-nek race, Lidl-Trek neemt over.

    15:13

    Jules Hesters aan de kant

    Jammer! Gentenaar Hesters heeft een probleem met zijn fiets, hij zal niet kunnen sprinten voor de overwinning. Gisteren werd het speerpunt van Flanders - Baloise nog knap 6e.

    15:13

    Met de wereldkampioen als locomotief: Mathieu van der Poel piloteert ploegmaat Jasper Philipsen naar sprintzege | sporza (45)

    15:12

    Dit is toch redelijk ongezien: op 3 kilometer van de meet zakt het tempo tot 40 km/h en is er zelf nog ruimte voor praatjes.

    15:11

    De Lie, Milan en Philipsen zitten alle drie goed voorin. Die laatste heeft nu al het wiel te pakken van Van der Poel.

    15:10

    Stilte voor de storm!

    Christophe Vandegoor

    15:10

    Nog 5 km

    Straks zal de boel ontploffen, de Europalaan moet daarvoor zorgen.

    15:09

    Met de wereldkampioen als locomotief: Mathieu van der Poel piloteert ploegmaat Jasper Philipsen naar sprintzege | sporza (46)

    15:09

    Broederlijk rijdt het peloton schouder aan schouder, de veiligheid lijkt even te primeren.

    15:08

    Het tempo zakt even, de kopmannen worden gezocht. Quinn Simmons sleurt de boel opnieuw op gang voor Lidl-Trek

    15:06

    Dries De Bondt is ingelopen, de sprintvoorbereiding kan nu écht beginnen.

    15:03

    Nog 10 kilometer tot de boog

    De treintjes worden langzaam op de rails gezet: Intermarche-Wanty op rechts, Bahrein-Victorious op links.

    Renewi Tour

    ritdatumstart - finishtype rittotaalwinnaarleider

    1

    28/08 Riemst - Bilzen

    163,6 km

    Jonathan Milan

    Jonathan Milan

    2

    29/08 Tessenderlo - Tessenderlo

    15,4 km

    Alec Segaert

    Alec Segaert

    3

    30/08 Blankenberge - Ardooie

    185,5 km

    Jonathan Milan

    Alec Segaert

    4

    31/08 Oostburg - Aalter

    178,5 km

    Jasper Philipsen

    Alec Segaert

    5

    01/09 Menen - Geraardsbergen

    202,7 km

    Arnaud De Lie

    Tim Wellens
    Met de wereldkampioen als locomotief: Mathieu van der Poel piloteert ploegmaat Jasper Philipsen naar sprintzege | sporza (2024)
    Top Articles
    Experts: 7 Safest Places To Keep Your Retirement Savings
    Double Century! Dalal Street sees 200 stocks turning multibaggers in 2023; what’s likely in 2024?
    417-990-0201
    Splunk Stats Count By Hour
    Garrison Blacksmith Bench
    Pieology Nutrition Calculator Mobile
    Top Financial Advisors in the U.S.
    P2P4U Net Soccer
    According To The Wall Street Journal Weegy
    Which aspects are important in sales |#1 Prospection
    OnTrigger Enter, Exit ...
    Premier Boating Center Conroe
    Maxpreps Field Hockey
    Little Rock Arkansas Craigslist
    Seattle Rpz
    Lesson 8 Skills Practice Solve Two-Step Inequalities Answer Key
    Po Box 35691 Canton Oh
    The Ultimate Style Guide To Casual Dress Code For Women
    Dirt Removal in Burnet, TX ~ Instant Upfront Pricing
    Graphic Look Inside Jeffrey Dahmer
    Atdhe Net
    Aliciabibs
    Bidevv Evansville In Online Liquid
    Sandals Travel Agent Login
    Chamberlain College of Nursing | Tuition & Acceptance Rates 2024
    Meta Carevr
    Cosas Aesthetic Para Decorar Tu Cuarto Para Imprimir
    Weather October 15
    Movies - EPIC Theatres
    Weather Underground Durham
    Mchoul Funeral Home Of Fishkill Inc. Services
    Shiftwizard Login Johnston
    Skroch Funeral Home
    Federal Student Aid
    AsROck Q1900B ITX und Ramverträglichkeit
    Ewwwww Gif
    Metra Schedule Ravinia To Chicago
    Scottsboro Daily Sentinel Obituaries
    Dr Adj Redist Cadv Prin Amex Charge
    Trap Candy Strain Leafly
    Noaa Marine Weather Forecast By Zone
    Oppenheimer Showtimes Near B&B Theatres Liberty Cinema 12
    Emily Tosta Butt
    Hazel Moore Boobpedia
    Sallisaw Bin Store
    Shell Gas Stations Prices
    Big Reactors Best Coolant
    Youravon Com Mi Cuenta
    This Doctor Was Vilified After Contracting Ebola. Now He Sees History Repeating Itself With Coronavirus
    Every Type of Sentinel in the Marvel Universe
    Dmv Kiosk Bakersfield
    Latest Posts
    Article information

    Author: Duncan Muller

    Last Updated:

    Views: 5797

    Rating: 4.9 / 5 (59 voted)

    Reviews: 90% of readers found this page helpful

    Author information

    Name: Duncan Muller

    Birthday: 1997-01-13

    Address: Apt. 505 914 Phillip Crossroad, O'Konborough, NV 62411

    Phone: +8555305800947

    Job: Construction Agent

    Hobby: Shopping, Table tennis, Snowboarding, Rafting, Motor sports, Homebrewing, Taxidermy

    Introduction: My name is Duncan Muller, I am a enchanting, good, gentle, modern, tasty, nice, elegant person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.